fbpx

e-λιανικό, θα βγω κερδισμένος ή θα μπλέξω άδικα;

Αξίζει η νέα επιχορήγηση του προγράμματος e-λιανικό, θα βγείτε κερδισμένοι από την απόκτηση ηλεκτρονικού καταστήματος, και πόσο δεσμευμένοι θα είστε μετά την χρηματοδότηση;
e-lianiko μεταφορά χρημάτων eshop

Η προκήρυξη e-λιανικό του ΕΣΠΑ μόλις δημοσιεύτηκε και ήδη επικρατεί ένας πανζουρλισμός απόψεων, συζητήσεων και διαφωνιών για το αν αξίζει ή όχι.

Εξετάσαμε με προσοχή το κείμενο της επιχορήγησης, αναλύσαμε τις απόψεις και τις ανησυχίες που μας μετέφεραν οι επιχειρηματίες και σας παρέχουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σας ταλαιπωρούν.

Αυτό που μας εντυπωσίασε σε αυτή την έρευνα μας, ήταν το πλήθος των ιστοριών και των ανησυχιών που μας μετέφεραν από πολλούς επιχειρηματίες. Μερικές από τις κουβέντες που κρατήσαμε είναι:

«μας χαρίζουν τα eshop, για να μας παρακολουθούν»

«είναι παγίδα, για να κόβουμε αποδείξεις»

«είναι δύσκολο δεν έχω χρόνο για τέτοια»

«θα μας δώσουν τα χρήματα μετά από δύο χρόνια»

«το κάνουν για να επωφεληθούν οι μεγάλοι»

«δεν φτάνουν τα χρήματα της επιχορήγησης»

«δε θα φτάσουν σε εμάς τα χρήματα της επιχορήγησης… θα τα κρατήσει η εφορία»

«το να έχω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κοστίζει μία περιουσία»

Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο άρθρο με τις «ατάκες» που ακούσαμε, αλλά δεν θα είχε ιδιαίτερη αξία.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα θέματα που θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο. Αν θέλετε μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα που σας ενδιαφέρει επιλέγοντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο. 

Τι δεν γνωρίζετε για το e-λιανικό

Ποιοι θα ενταχθούν στην νέα επιχορήγηση e-λιανικό

Πόσο θα κερδίσετε αν αποκτήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα

Με υποχρεώνει το e-λιανικό να κόβω απόδειξη ή όχι

Πότε θα πάρω τα χρήματα της επιχορήγησης

Δεν μπορώ να έχω eshop, δεν έχω χρόνο και είναι δύσκολο

Πως θα επιβιώσετε στο μέλλον χωρίς eshop

Ο πιο άμεσος τρόπος να επωφεληθείτε από το e-λιανικό

Το μεγαλύτερο λάθος των επιχειρηματιών του 2021

Τι δεν γνωρίζετε για το e-λιανικό

1. Στην πλειονότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ δίνεται παράταση της ημερομηνίας που λήγει η υποβολή αιτήσεων. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σε αυτή την περίπτωση.

2. Σε πολλά προγράμματα ΕΣΠΑ που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, και επιτρέπουν οι συγκυρίες, δίνονται επιπλέον χρήματα, με αποτέλεσμα να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις από αυτές που αρχικά υπολογίζονται. Το λιανικό εμπόριο έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα μέσα στην πανδημία, οπότε θεωρούμε ότι θα αυξήσουν τελικά το ποσό της δαπάνης.

3. Στην προδημοσίευση του προγράμματος είχε αναγραφεί ότι όλες οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα e-λιανικό. Αυτό ενισχύει τον προηγούμενο ισχυρισμό.

4. Για τρία (3) έτη μετά την τελική χρηματοδότηση, οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτή. Αυτό λοιπόν είναι ένα σημείο που χρήζει προσοχής. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που θα ζητηθούν δεν θα είναι από όλους όσους ενταχθούν, οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί.

5. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας μπορείτε να το διακόψετε τη λειτουργία του eshop με μία απλή ενημέρωση στον φορέα του προγράμματος.

Παρακάτω αναφέρουμε συνοπτικά τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος του προγράμματος e-λιανικό.

Οι προϋποθέσεις ένταξης στο e-λιανικό

1.  Η κύρια δραστηριότητά σας ή η δραστηριότητα που σας παρέχει τα περισσότερα έσοδα, θα πρέπει να είναι το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47). Αλλιώς δεν θα το λέγανε e-λιανικό άλλωστε!

2. Θα πρέπει να έχετε φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, σε εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες. Προσοχή, δεν δέχονται περιπτώσεις που είναι στο χώρο του σπιτιού σας.

3. Θα πρέπει να σας έχουν αναγκάσει να σταματήσετε τη λειτουργία του φυσικού σας καταστήματος για τουλάχιστον μία ημέρα από την αρχή της πανδημίας.

4. Θα πρέπει να έχετε μείωση τουλάχιστον 20% του τζίρου σας κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με αντίστοιχο του 2019. Όπως είπαμε, για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100%.

5. Δεν μπορείτε να υποβάλετε πάνω από μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.

6. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που έχετε λάβει στο παρελθόν, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Τί μπορείτε να αποκτήσετε με το e-λιανικό

Το μέγιστο ποσό που μπορείτε να λάβετε από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι 5.000€ και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για την απόκτηση νέου ηλεκτρονικού καταστήματος και απαραίτητου εξοπλισμού.

Αν διαθέτετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να λάβετε επιχορήγηση 1.500€ για αναβάθμισή του. Σε αυτή την περίπτωση δεν δικαιολογείται η απόκτηση εξοπλισμού.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται υλικά όπως server, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές, αλλά δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε tablet, κινητά και τηλεοράσεις.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό για τον εξοπλισμό δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό του 30% του προϋπολογισμού.

Αντίθετα, το ποσό που μπορεί να επιχορηγηθεί για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μπορεί να είναι μέχρι και 100% του προϋπολογισμού.

3 στάδια μέχρι τα χρήματα να μπουν στον λογαριασμό σας

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Αρχικά, θα πρέπει να υποβάλετε την αίτηση χρηματοδότησης μαζί με κάποια δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν οι λίστες με τις εγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Η περίοδος υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης είναι μέχρι 24 Μαρτίου, αλλά όπως αναφέραμε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παράτασής της.

Όσες αιτήσεις εγκριθούν, θα μπορούν να ξεκινήσουν τις ενέργειες για την απόκτηση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος και θα έχουν έξι μήνες χρονικό περιθώριο. Μόλις το αποκτήσουν θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά επαλήθευσης.

Σε αυτό το σημείο θέλει ιδιαίτερη προσοχή από την μεριά της εταιρίας που θα αναλάβει την δημιουργία του eshop, ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν και μετά την επιβεβαίωση ότι όντως γίνονται δεκτά, θα πρέπει να κατατεθούν τα δικαιολογητικά εκταμίευσης. Αυτή είναι και η τελευταία φάση του προγράμματος και μπορεί να γίνει μέχρι και ένα μήνα μετά το πέρας του εξαμήνου της δεύτερης φάσης.

πιστωτικές κάρτες

Ποιοι θα ενταχθούν στην νέα επιχορήγηση e-λιανικό

Αντίθετα σε αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, την επιχορήγηση θα την πάρουν αυτοί που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καραντίνα.

Το μοναδικό βαθμολογούμενο κριτήριο είναι η μείωση του κύκλου εργασιών (τζίρου) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με αυτό του 2019. Με απλά λόγια, όσο λιγότερα έσοδα είχατε σε σχέση με πέρυσι, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εγκριθεί η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβάλλετε.

Μοναδικοί που δεν αξιολογούνται με αυτό το κριτήριο είναι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, για τις οποίες αναγράφεται ότι η μείωση θα θεωρηθεί 100% του κύκλου εργασιών τους.

Παρόλα αυτά έχουν θέσει όριο στον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που θα εγκριθούν, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι όσες ισοβαθμούν θα γίνουν αποδεκτές.

Προφανώς, το ένα αντικρούει το άλλο, οπότε αναμένουμε σχετική διευκρίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, θέλετε να είστε σίγουροι ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις, ώστε να μην δώσετε τζάμπα τα χρήματά σας για την υποβολή της αίτησης.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί μας.

Πόσο θα κερδίσετε αν αποκτήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε χώρες που έχουν ενσωματώσει περισσότερο από την Ελλάδα την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών αγορών.

Ο λόγος που το εξετάζουμε είναι γιατί αργά η γρήγορα θα έχουμε αντίστοιχο επίπεδο ενσωμάτωσης των eshop και στην Ελλάδα.

Σε αυτό αρκεί να σημειώσουμε ότι 70% των Αμερικανών κάνουν αγορές στο διαδίκτυο και ότι το 14% των συνολικών αγορών στον πλανήτη γίνονται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Τα εν λόγω στατιστικά είναι εντυπωσιακά, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν 20 χρόνια δεν κυκλοφορούσε καν ο όρος eshop.

Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να λάβουμε υπόψη την επιτάχυνση των εξελίξεων αναφορικά με τον τρόπο που αγοράζουν οι νεότερες γενιές και ειδικά μέσα στην πανδημία.

Επομένως, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να αναρωτηθείτε δεν είναι πόσο θα κερδίσετε, αλλά πόσα χάνετε καθημερινά με το να μην συμμετέχετε σε αυτή την αγορά.

Στο θέμα του ύψους των εσόδων τώρα, μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι ηλεκτρονικά καταστήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν ήδη φτάσει στο σημείο να πραγματοποιούν 1000+ παραγγελίες τον μήνα.

Προφανώς, οι επιχειρηματίες που κατάφεραν το προηγούμενο, δεν στάθηκαν μόνο στη απόκτηση του eshop, αλλά προχώρησαν στην κατάλληλη προώθηση, κατά κύριο λόγο μέσω διαφήμισης Facebook Ads, με την καθοδήγηση έμπειρων συνεργατών.

Αν σκεφτείτε τώρα, ότι τα φυσικά καταστήματα αυτών των επιχειρήσεων παρέμεναν κλειστά, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο όφελος είχαν από την απόκτηση του eshop.

Με υποχρεώνει το e-λιανικό να κόβω απόδειξη ή όχι

Μία από τις ανησυχίες των επιχειρηματιών είναι το αν θα είναι υποχρεωμένοι να κόβουν απόδειξη στους καταναλωτές.

Φυσικά, αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα e-λιανικό!

Όπως καταλαβαίνετε, είναι θέμα που διέπεται από την νομοθεσία και όπως ακριβώς είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε απόδειξη στο φυσικό σας κατάστημα, έτσι θα πρέπει να πράττετε και στο ηλεκτρονικό.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες POS που δεν συνδέονται με τις ελληνικές τράπεζες. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν προτείνουμε παρόμοιες πρακτικές, παρότι είναι εφικτό να αξιοποιηθούν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Επομένως, το αν κόβει κανείς απόδειξη είναι στην ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία και στο κατά πόσο θέλει να συμμορφώνεται με τους νόμους.

Πότε θα πάρω τα χρήματα της επιχορήγησης

Η εκταμίευση των χρημάτων και η μεταφορά στον λογαριασμό σας, επηρεάζεται από την άμεση διαθεσιμότητα ή μη των αντίστοιχων πιστώσεων. Αυτό ακριβώς αναφέρεται στην προκήρυξη του προγράμματος.

Τί όμως σημαίνει αυτό;

Υπάρχουν ιστορίες για επιχορηγήσεις που καθυστέρησαν δύο χρόνια ή και περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διαψεύσουμε την εγκυρότητά τους.

Παρόλα αυτά, όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ κατά την τελευταία τριετία, δεν αργούν να παραδώσουν τα χρήματα πάνω από τρεις μήνες.

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ένας μήνας. Μπορούμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι το χρονικό διάστημα καταβολής των χρημάτων θα είναι μεταξύ ενός και τριών μηνών.

ρολόι που μετράει αντίστροφα

Δεν μπορώ να έχω eshop, δεν έχω χρόνο και είναι δύσκολο

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν συνηθίσει στον τρόπο που εμπορεύονται τα προϊόντα τους και είναι λογικό οτιδήποτε καινούργιο να προκαλεί μία αναταραχή.

Παρόλα αυτά, αν πάτε πίσω στον χρόνο, θα θυμηθείτε ότι πριν αποκτήσετε το δικό σας φυσικό κατάστημα, η ιδέα και μόνο σας τρόμαζε.

Έπρεπε να βρείτε προμηθευτές, να αγοράσετε προϊόντα, να οργανώσετε την αποθήκη σας, να μάθετε πως θα προσεγγίζετε τους πελάτες, να σκεφτείτε πως θα διαφημίσετε την επιχείρησή σας, να εργάζεστε στον χώρο…

Τα ίδια ακριβώς θα χρειαζόσασταν αν αποκτούσατε εξαρχής ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Τώρα όμως, τα περισσότερα από αυτά τα έχετε ήδη έτοιμα!

Το μοναδικό λοιπόν που θα χρειαστεί να μάθετε και να αφιερώσετε χρόνο είναι η ανανέωση της πληροφορίας του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σκεφτείτε πόσα μάθατε στην πορεία, τα οποία όταν ξεκινούσατε στον χώρο του λιανεμπορίου, δεν γνωρίζατε και ούτε φανταζόσασταν ότι θα χρειαστείτε.

Προσοχή: Για να είσαστε πιο ήσυχοι πάντως ότι θα μάθετε γρήγορα την λειτουργία του eshop σας, χρειάζεστε ένα συνεργάτη που να αναλαμβάνει την εκπαίδευσή σας και δεύτερον την εξασφάλιση ότι το eshop θα είναι εύκολο στην λειτουργία του.

Επομένως, πριν επιλέξετε με ποιον θα συνεργαστείτε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα δύο σημεία προσοχής, τα έχετε εξασφαλισμένα.

άδειο πορτοφόλι

Πως θα επιβιώσετε στο μέλλον χωρίς eshop

Είναι λοιπόν θέμα επιβίωσης! Σε ένα κλάδο που συνεχώς αυξάνει ο αριθμός των καταναλωτών που εμπιστεύονται και προτιμούν την αγορά των αγαθών μέσο διαδικτύου, είναι μεγάλο μειονέκτημα να μην ενστερνιστείτε την νέα τεχνολογία.

Όλες οι επιχειρήσεις που θα έχουν το δικός τους eshop, θα μπορούν να πουλάνε αγαθά χωρίς να έχουν εργαζόμενους που θα εξηγούν για ώρες στους πελάτες σας τα χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Όλη η πληροφορία θα υπάρχει στο eshop σας, όλα τα ερωτήματα θα απαντώνται χωρίς εσείς να εμπλέκεστε.

Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε, είναι να γράψετε ωραία κείμενα για τα προϊόντα σας και να βρείτε ελκυστικές φωτογραφίες.

Πόσες φορές θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό; Μόνο μία!

Αντίθετα, στο φυσικό σας κατάστημα, δαπανάτε τις περισσότερες εργατοώρες της ημέρας στο να αναλύετε τα ίδια και τα ίδια.

Εννοείτε φυσικά ότι θα απαιτηθεί να παραδώσετε τα προϊόντα στην εταιρία Courier. Παρόλα αυτά, με κατάλληλη οργάνωση είναι εύκολο να μην αφιερώνετε αρκετό χρονο.

Επιπλέον, με το eshop σας δίνετε η δυνατότητα να παρουσιάσετε το απόθεμα της επιχείρησή σας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γεγονός που είναι δύσκολο να κάνετε στο φυσικό σας κατάστημα, εκτός και αν προσφέρετε μία γενναία έκπτωση.

Τέλος, το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν περιορίζετε χωροταξικά. Μπορείτε να προωθείτε και να πουλάτε τα προϊόντα σας οπουδήποτε στην Ελλάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό.

Όποιος αναλογιστεί τα προηγούμενα καταλαβαίνει ότι όσο περνούν τα χρόνια θα είναι πιο δύσκολο να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό του. Άρα η απόκτηση eshop δεν είναι μόνο θέμα κέρδους, αλλά θέμα επιβίωσης.

Για αυτό ακριβώς, η ευκαιρία που έχετε με την αξιοποίηση του προγράμματος e-λιανικό  δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη.

Στην ουσία σας προσφέρεται ανάπτυξη χωρίς κόστος!

ομάδα e-λιανικό

Ο πιο άμεσος τρόπος να επωφεληθείτε από το e-λιανικό

Για να αποκτήσετε την επιχορήγηση θα πρέπει να κινηθείτε ταυτόχρονα σε πέντε κατευθύνσεις.

1. Η πρώτη είναι η εύρεση ενός συμβούλου ΕΣΠΑ που θα αναλάβει στην αρχική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στο e-λιανικό και στη συνέχεια θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του.

2. Η δεύτερη είναι η εύρεση μίας εταιρίας που να αναλαμβάνει την σύσταση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος και την εκπαίδευση των χρηστών του.

3. Η τρίτη είναι η εύρεση κατάλληλου περιεχομένου, κειμένων, εικόνων, φωτογραφιών και όπου χρειάζεται βίντεο.

4. Η τέταρτη είναι η προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος με όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό τρόπο, ώστε να επωφελείστε όσο το δυνατόν περισσότερο.

5. Η τελευταία είναι η υποστήριξη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, ώστε να λειτουργεί πάντοτε χωρίς προβλήματα, να είναι αναβαθμισμένο και να το εξελίσσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η ιδανική λοιπόν λύση είναι η εύρεση ενός συνεργάτη που να μπορεί να σας παρέχει όλα τα παραπάνω. Θυμηθείτε ότι πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και αποδοτικά, επομένως ο συνεργάτης σας θα πρέπει να είναι σε θέση να τα αναλάβει όλα και σε υψηλό επίπεδο.

Προσοχή: Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να μην γίνει αποδεκτό από τον φορέα αξιολόγησης. Για να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα πάνε τα χρήματά σας χαμένα, θα πρέπει να ζητήσετε εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που το eshop δεν πληροί τις προϋποθέσεις!

Αν κάνετε το προηγούμενο, θα αξιοποιήσετε το πρόγραμμα στο 100% με ασφάλεια και χωρίς άγχος ότι θα χάσετε τα χρήματά σας.

Το μεγαλύτερο λάθος των επιχειρηματιών του 2021

Έχοντας φτάσει μέχρι αυτό το σημείο θα έχετε ήδη αντιληφθεί τις δυνατότητες που σας προσφέρει η απόκτηση ενός eshop.

Αυτό που ίσως σας προβληματίζει είναι το γιατί δεν έχετε ήδη!

Αυτό είναι λοιπόν το λάθος οποιασδήποτε επιχείρησης είναι σε λειτουργία και δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι είναι τόσο μεγάλη η παραπληροφόρηση που βιώνετε καθημερινά, που είναι λογικό να μην έχετε προχωρήσει στην απόκτηση του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Έχετε λοιπόν την ευκαιρία με την αξιοποίηση του νέου προγράμματος e-λιανικό να το αποκτήσετε τώρα χωρίς κανένα κόστος και επιβάρυνση. Σκεφτείτε ότι ακόμα και αν δεν επιλεγείτε για χρηματοδότηση, είναι ιδιαίτερα μεγάλο μειονέκτημα να μην αποκτήσετε το eshop σας.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να εξετάσετε το κατά πόσο μπορείτε να λάβετε την επιχορήγηση και αν δεν τα καταφέρετε να προχωρήσετε άμεσα στην απόκτηση ενός eshop που να σας παρέχει τα οφέλη που αναλύσαμε.

Θα χαρούμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά, για αυτό και σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μεταβείτε στον κόσμο του διαδικτύου.

Frequently asked Questions

Αξίζει να πάρω την επιχορήγηση του e-λιανικό;

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που θα έχετε για 100% επιχορήγησης. Όταν σας προσφέρουν ανάπτυξη χωρίς κόστος και ρίσκο, δεν έχετε την επιλογή να μην συμμετέχετε.

Πόσο πιθανό είναι να λάβω την επιχορήγηση;

Το μοναδικό βαθμολογούμενο κριτήριο είναι το ποσοστό απώλειας εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019. Άρα, όσο μεγαλύτερη η μείωση του τζίρου τόσο πιθανότερο είναι να εγκριθεί η αίτησή σας.

Θα είμαι υποχρεωμένος να κόβω αποδείξεις αν μπω στο e-λιανικό;

Η παροχή αποδείξεων πληρωμής είναι υποχρέωση σας ανεξάρτητα από το αν θα γίνετε ή όχι δεκτοί στο πρόγραμμα. Επομένως, η απόφασή σας δεν μπορεί να σχετίζεται με το πρόγραμμα.

Πότε θα πρέπει να δώσω τα χρήματα για την απόκτηση του eshop;

Κατά την δεύτερη φάση του προγράμματος, όπου θα πρέπει να κατατεθούν τα δικαιολογητικά επαλήθευσης, θα πρέπει να κατατεθούν τα παραστατικά όλων των δοσοληψίων. Επομένως, θα πρέπει να πληρώσετε πριν την αίτηση επαλήθευσης.

Πότε θα μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό μου;

Αμέσως μετά την επαλήθευση από τον αρμόδιο φορέα, θα πρέπει να κατατεθούν τα δικαιολογητικά εκταμίευσης. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα τα χρήματα θα μεταφερθούν στον λογαριασμό σας το συντομότερο δυνατό.  

Μπορείς να μάθεις από τους καλύτερους

Η καλύτερη εγγραφή σε newsletter που έκανες ποτέ! Οδηγίες και μυστικά κατευθείαν στο email σου που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τη δραστηριότητά σου…

Μην χάνεις την ευκαιρία
είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο