fbpx

Απόκτηση eshop με επιδότηση ΕΣΠΑ 100% (μέχρι 5000 Ευρώ)

Μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις εντελώς δωρεάν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα e-shop με την νέα επιδότηση ΕΣΠΑ με την ArtisWeb digital agency. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει άμεσα!
επιδότηση 100% ΕΣΠΑ για eshop

40.000+ επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποβάλουν αίτηση ΕΣΠΑ για να αποκτήσουν νέο ηλεκτρονικό κατάστημα eshop εντελώς δωρεάν.

Δεν είναι πολλές οι φορές που το τελευταίο διάστημα οι επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου έχουν ένα καλό λόγο να είναι αισιόδοξοι.

Με την ανακοίνωση του νέου προγράμματος για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, δίνεται η ευκαιρία στους επιχειρηματίες του χώρου να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ένα eshop αξίας μέχρι και 5000 Ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που πλήττονται από την πανδημία και η επιδότηση θα λάβουν είναι 100%!

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι δράσεις που αφορούν τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπτυξη και την υποστήριξη ενός ολοκληρωμένου e-shop.

Η κυβέρνηση αποφασίζει να ενισχύσει όσους χτυπήθηκαν περισσότερο από τον Covid-19, δίνοντας την ευκαιρία να υποδεχτούν την μέρα μετά την πανδημία έχοντας ανταγωνιστικά εργαλεία ανάπτυξης.

Το ερώτημα όμως που αναρωτιέται κανείς είναι γιατί δεν διαθέτουν όλες οι επιχειρήσεις το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα το 2020!

Φυσικά αυτό δεν είναι σφάλμα των επιχειρηματιών. Το κόστος ενός σωστού eshop πολλές φορές είναι εκτός budget, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την χρηματοδότησή του. Με το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δίνεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την 100% επιδότηση και να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν το e-shop τους. 

Ο δεύτερος λόγος που αποτρέπει τις επιχειρήσεις από την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων είναι η πολυπλοκότητα και ο χρόνος που απαιτείται για την υποστήριξή του. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, η ArtisWeb σας εξασφαλίζει την δυνατότητα λειτουργίας του eshop σας με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο

Τί προβλέπει το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ;

Αναρτήθηκε η προδημοσίευση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο e-λιανικό, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ). 

Η νέα επιχορήγηση ΕΣΠΑ που είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες έχει πάρει τον δρόμο της για την τελική πρόσκληση. 

6 σημεία που χρήζουν προσοχής

1. Η διάθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να ενισχύσει τις πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες (ΜμΕ) επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν φυσικό κατάστημα. 

2. Από όσα αναγράφονται στην προδημοσίευση, γίνεται αντιληπτό ότι το Υπουργείο κατανοεί το πόσο δύσκολο είναι για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου  να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες  και τους περιορισμούς που τους επιβάλονται λόγω Covid-19. 

3. Το υπουργείο θέλει να να διασφαλιστεί τη συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19, καθώς και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

5. Για αυτό και ενίσχυει τον βαθμό ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας των επιχειρήσεων με την νέα επιχορήγηση μέχρι 5000€ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

6. Σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργών η επιχορήγηση θα είναι 100%, που σημαίνει ότι η απόκτηση ή αναβάθμιση νεου eshop θα είναι εντελώς δωρεάν.

7. Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης θα ανακοινωθεί σύντομα σύμφωνα με τις πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Προσοχή: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις δαπάνες μέχρι  την και την υποβολή της αίτησης.

Η εν λόγω απαίτηση είναι πιεστική για τις επιχειρήσεις που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα, αλλά με τους κατάλληλους συνεργάτες μπορούν να πετύχουν ένα σωστό αποτέλεσμα! 

Ποιοι δικαιούνται την νεα επιδότηση 100% για eshop

Για να μπορείτε να καταθέσετε αίτηση στο νέο πρόγραμμα, θα πρέπει:

1. Η επιχείρησή σας να είναι Μεσαία, μικρή ή πολύ μικρή (ΜμΕ),

2. Να δραστηριοποιείστε στον κλάδο του λιανεμπορίου και να έχει ΚΥΡΙΑ δραστηριότητα το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού),

3. Να διατηρείται φυσικό κατάστημα πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες.

4. Η λειτουργία του φυσικού καταστήματος να έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία (1) ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα.

5. Να έχετε ολοκληρώσει την υλοποίηση, την τιμολόγηση, τη εξόφληση και την λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης.

5. Να έχετε υποβάλει μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ. και το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία (τρέχον οικονομικό έτος και τα δύο (2) προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της πρότασης.

Ποια τα χαρακτηριστικά των eshop που επιδοτούνται

Το υπουργείο δεν αφήνει στην τύχη τους τα νέα ηλεκτρονικά καταστήματα και θέτει συγκεκριμένες ελάχιστες προϋποθέσεις για την επιδότησή τους. Τα κριτήρια αυτά είναι:

1. Να λειτουργεί σε δύο γλώσσες, 

2. Να είναι φιλικό σε περιβάλλον κινητών συσκευών (mobile responsive),

3. Να έχει σύστημα παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών.

4. Να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις 

Από την νέα επιδότηση του ΕΣΠΑ εξαιρούνται:

1.  Όσες επιχειρήσεις εντάσσονται σε franchising, Shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης κλπ.

2. Όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας,

3. Όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην εμπορία καπνού και προϊόντων καπνού.

Σημείο κλειδί στην νέα επιδότηση είναι η υπόσχεση του ΕΣΠΑ

Στην προδημοσίευση που κατατέθηκε αναγράφεται ότι η Δράση θα χρηματοδοτηθεί με συνολικό ποσό 80 εκατ. € (Δημόσια Δαπάνη) για όλη την ελληνική επικράτεια. Και επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που τα αιτήματα των επιχειρήσεων που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας υπερβαίνουν τη διαθέσιμη ΔΔ, το ποσό θα αυξηθεί μέχρι την κάλυψη του συνόλου των αιτημάτων.

Επιλέξιμες δαπάνες που επιδοτούνται

Σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ θα αποδοθεί συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000,00€ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (Λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι:

1. Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)

2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)

3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία

ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)

4. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα συνοδεύεται από τα εξής λογισμικά: παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών) Φιλοξενία (hosting, collocation, κτλ.)

5. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην περίπτωση αναβάθμισης υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού.

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020. Συνεπώς, το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να έχει εκκινήσει ως Φυσικό και Οικονομικό αντικείμενο από την ημέρα αυτή και μετά.

Ποια στοιχεία θα αξιολογηθούν από το ΕΣΠΑ για την έγκριση της επιχορήγησης

Για τη χρηματοδοτηθείτε θα πρέπει να υποβάλετε Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται:

1. Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr

2. Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης

3. Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)

4. Φωτογραφίες του Φυσικού Καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

ανάπτυξη επιχείρησης με το ηλεκτρονικό κατάστημα eshop

Ο ένας και μοναδικός λόγος για να έχεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα: Ανάπτυξη

Αυτό που σας προσφέρουμε με τα εξειδικευμένα e-shop που κατασκευάζουμε είναι ανάπτυξη της επιχείρησής σας στον κόσμο του διαδικτύου. Ένα εργαλείο πωλήσεων το οποίο θα λειτουργεί αυτοματοποιημένα και με ελάχιστη ενασχόληση από τη μεριά σας. 

Με την νέα 100% επιδότηση ΕΣΠΑ για ηλεκτρονικά καταστήματα μέχρι 5000 Ευρώ, σας δίνεται μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.  

Εμείς αναλαμβάνουμε την υποβολή της αίτησης ΕΣΠΑ και την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προγράμματος, την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος και την εκπαίδευσή σας στη λειτουργία του. 

7 λόγοι να συνεργαστείς με την ArtisWeb για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα

1. Κατασκευάζουμε e-shop που αναπτύσσουν την επιχείρησή σας.

Είναι πολλές οι λεπτομέρειες για το πως πρέπει να γίνει ένα σωστό ηλεκτρονικό κατάστημα, τις οποίες έχουμε αναλύσει εκτενώς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη της δραστηριότητάς σας και αυτό γίνεται με κάθε εργαλείο πωλήσεων ή προώθησης που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε για εσάς. 

2. Ένας συνεργάτης για την υποβολή αίτησης ΕΣΠΑ και την κατασκευή eshop. 

Προσφέρουμε το σύνολο των υπηρεσιών που θα χρειαστείτε όχι μόνο για την υποβολή της αίτησης και της σχεδίασης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια διαδικτυακής προώθησης χρειαστείτε στο μέλλον.

3. Δίπλα σας ανά πάσα στιγμή για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.  

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αναμονή ειδικά τη στιγμή που κρίνεται η αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Το κατανοούμε απόλυτα για αυτό σας υποστηρίζουμε άμεσα και επιλύουμε τα προβλήματά σας εντός λίγων ωρών.

4. Δεν υπάρχουν κρυμμένα κόστη.

Μας αρέσει εξαρχής να ενημερώνουμε τους πελάτες μας για το κόστος απόκτησης και λειτουργίας του e-shop που επιθυμούν να αποκτήσουν. Κατά την επικοινωνία σας μαζί μας και τον προσδιορισμό των αναγκών σας θα γνωρίσετε εξαρχής οποιοδήποτε κόστος προκύψει στην πορεία για την υποστήριξη και διατήρηση του ηλεκτρονικού καταστήματος.

5. Σας εκπαιδεύουμε από την αρχή στη χρήση του e-shop – κανένα άγχος!

Για επιχειρηματίες που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την χρήση των ηλεκτρονικών καταστημάτων, παρέχουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση η οποία θα σας επιτρέψει να το χρησιμοποιείτε χωρίς φόβο και αβεβαιότητα. 

Σας παρέχουμε εξειδικευμένους οδηγούς διαφήμισης που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας.

6. Σεβόμαστε τον χρόνο σας γιατί… είναι χρήμα!

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε εφιάλτη αν δεν σχεδιαστεί με τον κατάλληλο τρόπο. Σκεφτείτε την ανανέωση των προϊόντων σας που πουλάτε ανά πάσα στιγμή και πόση προσπάθεια χρειάζεται αν δεν σχεδιαστεί με προσοχή. 

7. Σχεδιάζουμε eshop βασισμένα στις ανάγκες σας.

Ο βασικότερος λόγος που ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό είναι ότι αναζητάμε σε βάθος τις ανάγκες των πελατών μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που σας παρέχουμε είναι πραγματικά χρήσιμο και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σας.

υποβολή αίτησης ΕΣΠΑ για 100% επιδότηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Mια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για το 10% των επιχειρήσεων λιανικής στην Eλλάδα

Με το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ περίπου 20.000 επιχειρήσεις θα αποκτήσουν ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα εντελώς δωρεάν. Η αξιοποίηση του είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσους δεν θα διαθέτουν το δικό τους eshop. 

Αυτό που μένει να εξεταστεί από τους επιχειρηματίες είναι ο συνεργάτης που θα επιλέξουν και η εξασφάλιση της αξίας που θα προσφέρει η νέα δράση του ΕΣΠΑ. 

Γνωρίζουμε ήδη ότι πολλά από τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα κατασκευαστούν δεν θα αξιοποιηθούν καθόλου ή ελάχιστα. Για αυτό και σας προτείνουμε να συνεργαστείτε μαζί μας, ώστε να αποκτήσετε όλα τα οφέλη που σας προσφέρει η ArtisWeb Digital Agency. 

Η εμπειρία μας στον χώρο των ηλεκτρονικών καταστημάτων, της υποβολής αιτήσεων ΕΣΠΑ και των ενεργειών προώθησης, μας επιτρέπει να σας υποσχεθούμε ότι η συνεργασία μας θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους! 

Προσοχή στον χρόνο υποβολής της αίτησης ΕΣΠΑ!

Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει στις αρχές του 2021 και θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα. Η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω του μηδενικού κόστους, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε τον συνεργάτη σας το συντομότερο δυνατό!

Η τελική πρόσκληση δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα αλλά αναμένεται να κατατεθεί εντός Ιανουαρίου 2021.

Frequently asked Questions

Τί χρειάζεται να κάνω για την υποβολή της αίτησης ΕΣΠΑ;

Αμέσως μετά την επικοινωνία σας μαζί μας, θα κανονίσουμε ένα διαδικτυακό ραντεβού ώστε να μας υποδείξετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να σας ενημερώσουμε για τα έντυπα που θα χρειαστούμε. Στην συνέχεια, εμείς θα αναλάβουμε την σχεδίαση του φακέλου υποβολής και την υποβολή της αίτησης ΕΣΠΑ.

Πόσο κοστίζει η υποβολή της αίτησης;

Έχοντας ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στην υποβολή αιτήσεων ΕΣΠΑ έχουμε τη δυνατότητα να κινούμαστε με ευχέρεια και γρήγορα ώστε το κόστος υποβολή των αιτήσεων να είναι ασήμαντο. Για αυτό ακριβώς και στην ArtisWeb σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν την υπηρεσία υποβολής της αίτησης, με την προϋπόθεση ότι επιλέγετε εμάς για την κατασκευή του eshop σας.

Μετά από πόσο χρόνο θα έχω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα;

Προσπαθούμε να έχουμε άμεση ικανοποίηση των πελατών μας. Παρόλα αυτά, η εν λόγω επιδότηση του ΕΣΠΑ θα επιφέρει ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας. Επομένως, σας ενημερώνουμε εξαρχής ότι για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας που θα σχεδιαστεί αποκλειστικά για εσάς θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για το οποίο θα ενημερωθείτε με την έγκριση της αίτησής σας.

Πόσο δύσκολη είναι η χρήση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την χρήση των eshop που σας παρέχουμε, καθότι είναι εύχρηστα και αυτοματοποιημένα. Επιπρόσθετα, σας παρέχουμε εκπαίδευση στην λειτουργία τους.

Τί θα περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό μου κατάστημα;

Κατά το στάδιο εξερεύνησης των αναγκών σας, θα καταλήξουμε στα εργαλεία τα οποία έχετε ανάγκη να περιλαμβάνονται στο eshop σας. Επομένως, η απάντηση στο ερώτημα εξαρτάται από τις εξειδικευμένες ανάγκες της επιχείρησής σας.

Μπορείς να μάθεις από τους καλύτερους

Η καλύτερη εγγραφή σε newsletter που έκανες ποτέ! Οδηγίες και μυστικά κατευθείαν στο email σου που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τη δραστηριότητά σου…

Μην χάνεις την ευκαιρία
είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο